Nieuw record van 74.085 coronagevallen, achterstand loopt op | Binnenlandia

| |

Het instituut kampt sinds ruim een ​​week met een achterstand. Die besmettingen zijn al wel vastgesteld, maar nog niet geregistreerd. El achterstand es vrijdag opgelopen tot zo’n 76.000 meldingen over de afgelopen elf dagen, ongeveer 4000 meldingen meer dan donderdag. Op woensdag liep het RIVM een recordaantal van 78.000 positieve tests achter op de werkelijkheid.

En de afgelopen zeven dagen zijn 427.733 pruebas positivas doorgegeven, gemiddeld 61.105 por dag. Voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis komt dat gemiddelde boven de 60.000 uit. In ongeveer twee weken tijd is het gemiddelde verdubbeld.

Rotterdam telde afgelopen dag de meeste meldingen van positieve tests, namelijk 3738. Daarna volgen Amsterdam (3370), Den Haag (3046) en Utrecht (1714). Ook Breda (1228), Zaanstad (1081) y Haarlem (1044) hebben meer dan duizend bevestigde besmettingen. Schiermonnikoog sluit de rij met één positieve test.

Het RIVM kreeg in de afgelopen dag negen meldingen van sterfgevallen door corona. Het gaat om inwoners van de gemeenten Den Haag, Utrecht, Apeldoorn, Dordrecht, Almelo, Huizen, Bunschoten, Alblasserdam y Schouwen-Duiveland. Dat het overlijden van deze mensen nu is gemeld, wil niet zeggen dat ze in de afgelopen dag zijn gestorven. Bovendien kan het werkelijke aantal doden hoger liggen. Het is namelijk niet verplicht om te melden dat een coronapacient is overleden.

In de afgelopen zeven dagen zijn 64 sterfgevallen gemeld. Dat is vergelijkbaar met het niveau over de afgelopen periode.

Ziekenhuizen

De ziekenhuizen verzorgen op dit moment 1141 mensen met corona, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er tien meer dan een dag eerder.

Op de los cuidados intensivos liggen 238 en op de verpleegafdelingen 903 patiënten, in beide gevallen vijf meer dan donderdag.

Op de verpleegafdelingen werden 143 nieuwe patiënten opgenomen en op de intensivo cares 17.

Previous

Qué es la OTAN, cómo se une un país y por qué le importa a Putin

¿Por qué Tim Ryan dice que Nancy Pelosi está equivocada acerca de que los miembros del Congreso negocien acciones?

Next

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.