Vacunas kinderen tegen DTP, BMR, HPV y meningokokken en Zuid-Holland Zuid

Gorinchem Desde el 14 de febrero hasta el 14 de abril, las vacunas son para niños y niñas de JGZ, DTP, BMR, HPV y meningokokken en la región de Zuid-Holland Zuid. Zij ontvangen hiervoor binnenkort een uitnodiging van het RIVM. Door een wijziging in het landelijke
Rijksvaccinatieprogramma ontvangen vanaf 2022 ook jongens een uitnodiging voor een vaccinatie tegen HPV. Tot deze regio behoren de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Sliedrecht.

Ook krijgen kinderen die eerder een vaccinatie hebben gemist (bijvoorbeeld door corona) de mogelijkheid om hun vaccinatie in te halen. Kinderen die hiervoor in aanmerking komen ontvangen binnenkort een uitnodiging van het RIVM via de post. Daarbij gaat het om de volgende prikken:

– Kinderen geboren en 2013: DTP (difterie, tétanos, polio) en BMR (bof, mazelen, rode hond)

– Kinderen geboren en 2006/ 2009/ 2012 VPH

– Jongens geboren en 2004/ 2008 VPH

– Jongeren geboren en 2008 meningokokken

Vanaf 2022 krijgen alle meisjes én jongens een uitnodiging voor HPV. Dit is een wijziging in het Rijksvaccinatieprogramma. El virus del papiloma humano (VPH) kan baarmoederhalskanker veroorzaken. Maar ook andere vormen van kanker, zoals kanker en el ano, pene, mondholte, quilla y slokdarm. Ook jongens hebben dus baat bij de HPV-vaccinatie. El trabajo de vacunación contra el VPH es mejor. De leeftijd waarop kinderen een uitnodiging krijgen gaat daarom van 13 naar 10 jaar. De kans es namelijk groot dat ze dan nog niet besmet zijn.

INHALA Door corona en het injectionren op datum en tijd hebben sommige kinderen hun vaccinatie bij eerdere groepsvaccinaties niet kunnen halen. Zij krijgen opnieuw een uitnodiging van het RIVM om de vaccinatie in te halen. Met toestemming van een ouder worden de vaccinatiegegevens gedeeld met het RIVM. Met deze kennis kan het RIVM het kind op het juiste moment uitnodigen voor vacunaties. Ook kan men op een later moment altijd een vaccinatiebewijs van het kind opvragen. Vanaf 14 februari es deze toestemming eenvoudig vooraf te regelen via het ouderportaal van Jong JGZ: www.jongjgz.nl/ouderportaal.

Meer weten? Groepsvaccinaties en coronamaatregelen Jong JGZ, zie www.jongjgz.nl/vaccinaties

Rijksvaccinatieprogramma, zie www.rijksvaccinatieprogramma.nl

Conocí a vriendelijke groet,?

?

Mujer Meeuwissen – Lokhoff

Asesor sénior de comunicación y marketing

Admiraalsplein 171

3317 AD

Dordrecht

T

+31 88 123 9924

METRO

+31 6 30349912

mi

[email protected]

W

www.jongjgz.nl

Indien deze e-mail verkeerd geadresseerd is, verzoeken wij u vriendelijk deze e-mail zo snel mogelijk retour te sturen en te verwijderen.
——————————————————————–
La información en dit e-mail-bericht es uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). Verstrekking aan en gebruik door anderen is niet toegestaan.
Door de elektronische verzending van het bericht kunnen er geen rechten worden ontleend aan de informatie.

Eventuele bijlagen die beveiligd zijn met wachtwoorden of anderszins versleuteld, zijn niet gecontroleerd op virussen. Het is verstandig dit alsnog te doen.

BDU aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het ontstaan ​​van enige vorm van schade door of ten gevolge van dit bericht..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.